Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ambulatoriul Spitalului Clinic din Oradea primeste finantare prin POR

Este vorba de contractul de finantare semnat pe 10 iulie 2009 pentru „Reabilitarea si Modernizarea Corp Policlinica Ambulatoriu la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu – Corp B Oradea”, aprobat in cadrul Axei prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniului major de interventie 3.1 – „Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”, POR.
Beneficiarul este Municipiul Oradea, iar valoarea totala a proiectului este 5.889.256,45 lei inclusiv TVA, din care 4.849.975,9 lei fonduri nerambursabile prin POR.

Prin proiect, ambulatoriul va beneficia de lucrari de reabilitare pentru 17 incaperi apartinatoare, precum si de achizitia de echipamente medicale performante.

Prezent la semnarea contractului, dl. Claudiu N. Cosier, director general al ADR Nord-Vest, a declarat: ”Implementarea proiectului semnat astazi se incadreaza perfect si se coreleaza cu Strategia Regiunii Nord-Vest pentru imbunatatirea Sistemul serviciilor de sanatate publica. Existenta acestor tipuri de infrastructuri de genul ambulatoriilor, care sa functioneze conform standardelor de calitate in domeniu, constituie o preconditie pentru realizarea obiectivului Uniunii Europene, privind cresterea economica si gradul de ocupare a populatiei, obiectiv declarat prin Strategia Lisabona.”

Acesta este al doilea proiect semnat oficial care priveste reabilitarea de ambulatorii din Regiunea Nord-Vest, dupa cel de la Spitalul de Recuperare Cluj.

Pana in acest moment, in Transilvania de Nord au fost depuse 253 proiecte valide, care solicita 85% din intreaga alocare regionala pana in 2013, si anume suma de 430 milioane Euro (din totalul de 536 milioane).

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 125