Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POS Mediu: Un nou proiect major de investitii in infrastructura de apa aprobat de CE

Comisia Europeana a aprobat proiectul major de modernizare a infrastructurii de apa/apa uzata “Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare in judetul Brasov”. Acest judet va beneficia de finantare europeana prin POS Mediu.

Proiectul, in valoare de peste 189 de milioane de euro, presupune investitii in reabilitarea captarilor de apa, a conductelor de aductiune, a statiilor de tratare si pompare, a rezervoarelor de apa, a retelelor de distributie si a sistemului de contorizare, construirea/reabilitarea sistemului de colectare a apei uzate si a 5 statii de epurare.

Investitiile vor fi realizate in localitatile Brasov, Stupini, Sacele, Codlea, Feldioara, Rupea, Homorod, Hoghiz, Prejmer, Lunca Calnicului, Harman, Sanpetru, Bod si Moeciu. Astfel, peste 511 000 de locuitori vor beneficia de servicii de apa si canalizare la standarde europene, la finalul proiectului. Se estimeaza ca lucrarile de investitii se vor realiza in perioada 2009-2013.

Ca urmare a adoptarii acestui proiect, Romania are un numar de 11 proiecte majore in sectorul de mediu pentru care au fost emise decizii de finantare de catre Comisia Europeana, valoarea proiectelor aprobate ajungand la peste 1,1 miliarde de euro.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 102