Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a dat startul la depunerea de proiecte pentru cooperarea in bazinul Marii Negre

S-a deschis primul apel de proiecte in cadrul Programului Operational Comun “Marea Neagra”. Termenul de depunere este 12 octombrie 2009, ora locala 16.00.

In cadrul acestui apel vor fi finantate proiecte de cooperare transfrontaliera in domeniile dezvoltarii economice durabile, turismului, protectiei naturii si a mediului inconjurator, precum si al cooperarii culturale, domenii corespunzatoare celor trei prioritati ale programului.

Sunt disponibile fonduri ENPI (Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat) in valoare de 3.642.506 euro, iar Turcia participa cu fonduri IPA (Instrumentul de Asistenta pentru Pre-aderare) in valoare de 1.488.223 euro. Cofinantarea Uniunii Europene se ridica la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile la nivel de proiect.

Aria eligibila a programului cuprinde 10 state (Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia). In Romania sunt eligibile cele 6 judete din regiunea Sud-Est, respectiv: Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea.

Solicitanti eligibili pentru acest program sunt:

  • autoritati publice centrale,
  • autoritati publice locale,
  • organisme de drept public (conform definitiei Autoritatii Contractante din OUG 34/2006, ex: agentii de dezvoltare regionala, structuri asociative ale autoritatilor locale, universitati de stat, institute nationale de cercetare etc.),
  • organizatii non-profit (ONG-uri, camere de comert, universitati si institute de cercetare, organisme de management ale euroregiunilor),
  • grupari europene de cooperare teritoriala.

Propunerile de proiecte trebuie elaborate si implementate in comun de parteneriate care cuprind cel putin un partener din statele membre UE (Romania, Bulgaria, Grecia) si unul din statele partenere (Armenia, Azerbaijan, Georgia, Rep. Moldova, Rusia si Ucraina).

Partenerii din Turcia pot participa numai in proiecte tripartite, avand cel putin un partener dintr-un stat membru UE si unul dintr-un stat partener. Numarul recomandat de parteneri este intre 3 si 10.

Propunerile de proiecte trebuie redactate in limba engleza. Acestea pot fi transmise personal, prin posta sau curier pana la data de 12 octombrie 2009 la sediul Autoritatii Comune de Management, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Directia Cooperare Teritoriala Internationala, Bulevardul Libertatii, nr. 12, sector 5, 040129, Bucuresti.

Descarca
Ghidul Solicitantului si Anexele (lb.engleza)

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 146