Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IT&C: Primele 17 contracte de finantare semnate de catre IMM-uri si ONG-uri

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a semnat primele 17 proiecte cu finantare din fonduri structurale avand ca beneficiari IMM-uri si ONG-uri.

Cele 17 proiecte vor fi finantate prin POSCCE si se inscriu in Axa Prioritara III, operatiunea 3.1.1 “Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe ”. In urma semnarii beneficiarii pot initia implementarea proiectelor propuse.

MCSI a aprobat in cursul anului 2009, 162 de proiecte aferente operatiunii 3.1.1. Semnarea celorlalte proiecte, pana la 162, se va face de catre MCSI in perioada imediat urmatoare.

Din cei 162 de aplicanti selectati 125 sunt IMM-uri si 37 sunt ONG-uri. Finantarea pentru operatiunea 3.1.1 se face in limita bugetului apelului, care este de 29,5 milioane lei, iar suma totala a grantului celor 162 de proiecte este in valoare de 7.177.607 lei.

De asemenea, in data de 14 mai 2009, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu si Ion Bazac, ministrul sanatatii au semnat primul contract de finantare in domeniul e-sanatatii. Contractul este finantat prin POSCCE, avand ca beneficiar Ministerul Sanatatii, pentru proiectul “Implementarea sistemului national de prescriptie electronica”.

Proiectul, cu un buget total de 88.714.500 lei, se inscrie in demersul MCSI de a lansare a Strategiei Nationale Romania Digitala – eStrategie pentru o Societate Informationala, care prevede implementarea unor proiecte de e-guvernare, impreuna cu mai multe autoritati publice.

Sursa: www.mcti.ro

Vizualizări: 100