Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM-urile pot depune proiecte incepand cu luna iunie

Ghidurile solicitantului pentru sprijin financiar din cadrul Axei 1, DMI 1.1. “Investitii productive si pregatirea pentru concurenta pe piata a intreprinderilor, in special IMM-uri” vor fi lansate oficial pe 6 mai 2009 cu ocazia Targului pentru IMM-uri 2009, iar peste aproximativ o luna de la lansare va fi posibila depunerea efectiva a proiectelor, a declarat marti, 28 aprilie 2009, Laura Marusca, Director General Adjunct in cadrul Directiei Generale pentru IMM din cadrul MIMMCPL in cadrul conferintei Mediafax Talks about SMEs. In prezent ghidurile se afla in etapa de consultare publica.

Scurtarea perioadei de evaluare

De asemenea, oficialul Ministerului IMM-urilor a declarat ca, in acest an, se doreste scurtarea perioadei de evaluare a proiectelor depuse.

Daca pentru proiectele depuse in cadrul apelului de anul trecut, in luna mai, a fost nevoie de aproximativ 9 luni pentru a fi disponible primele informatii cu privire la contractele semnate, in acest an se doreste ca perioada dintre depunerea proiectelor si posibilitatea semnarii unor contracte, deci perioada de evaluare, sa nu depaseasca 2 luni.

„Pana in prezent au fost semnate aproximativ 350 de contracte de finantare pe Axa 1 a POSCCE, cu o suma totala de cca. 40 de milioane de euro”, a mai declarat Laura Marusca.

Conform informatiilor oficiale, IMM-urile vor beneficia in anul 2009 de aproximativ 200 de milioane de euro, urmand sa fie deschise in perioada urmatoare si apelurile de proiecte pentru consultanta, implementarea standardelor internationale si pentru accesul pe noi piete.

Printre elementele de noutate se regaseste si faptul ca, incepand de anul acesta, firmele care doresc achizitionarea unor servicii de consultanta pentru dezvoltare pot accesa pana la 40.000 de euro comparativ cu 10.000 euro suma maxima disponibila anul trecut.

Cristina Pojoga
Mirela Sacalus,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 67