Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul final pentru schema de ajutor INVESTALIM

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat ieri, 12 octombrie 2023, Ghidul Solicitantului și Anexele aferente Schemei de ajutor de stat - Program național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM 2023 – 2026.

Scopul Schemei de Ajutor de Stat INVESTALIM îl reprezintă dezvoltarea regională pentru înființarea sau dezvoltarea capacităților de producție din industria alimentară, prin acordarea ajutoarelor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Solicitanți eligibili:

Întreprinderile care pot solicita ajutor de stat în baza acestei scheme sunt întreprinderi nou-înfiinţate sau întreprinderi în activitate, atât IMM cât şi întreprinderi mari, cu personalitate juridică, înfiinţate conform Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Sprijin nerambursabil

Ajutorul de stat se acordă întreprinderilor solicitante prin alocări de la bugetul de stat prin bugetul AFIR sub formă de sume nerambursabile, în raport de cheltuielile eligibile, în limita intensităţii maxim admisibile şi a nivelului maxim al ajutorului de stat de care poate beneficia o întreprindere.

Pentru mai multe detalii puteți accesa rubirca noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AFIR

Vizualizări: 1684