Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat În Stare să Ajut, apel dedicat prevenției consumului de droguri, cu un buget de peste 1 milion de lei

Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) a lansat luni, 9 octombrie, al treilea Apel de proiecte pentru ONG-uri, În Stare să Ajut, pentru care alocă un total de peste 1.000.000 lei în finanțări nerambursabile. Organizațiile neguvernamentale pot solicita pentru un proiect un sprijin financiar între 30.000 lei și  175.000 lei, pentru proiecte între 3 - 5 luni. 

Bugetul alocat anul acesta celor 19 proiecte câștigătoare în urma celor două apeluri din programul În Stare de Bine a fost de aproximativ 5.000.000 lei. ONG-urile au dezvoltat și implementat proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă menite să contribuie la reducerea inegalităților sociale prin sprijinirea beneficiarilor vulnerabili și a comunităților din care aceștia fac parte.

Lansarea de luni a grantului suplimentar de peste 1.000.000 lei În Stare să Ajut 2023 vine în contextul problemei de sănătate publică pe care o ridică consumul de droguri în rândul adolescenților. Astfel, la nivel european, Observatorul European al Drogurilor și Toxicomaniei (OEDT) arată că 17,7% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani au raportat consumul în ultimul an în Uniunea Europeană. Canabisul rămâne unul dintre cele mai utilizate substanțe, urmat de „drogurile de sinteză". 

Pentru mai multe detalii puteți accesa rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.instaredebine.ro

Vizualizări: 709