Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Centru: Schema de minimis pentru investițiile în infrastructura de reîncărcare pentru vehicule electrice – stații/puncte de reîncărcare electrică a fost aprobată

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat miercuri, 16 august 2023, faptul că prin Dispoziția Directorului General al ADR Centru nr. 190/04.08.2023 a fost aprobată „Schema de ajutor de minimis pentru investițiile în infrastructura de reîncărcare pentru vehicule electrice – stații/puncte de reîncărcare electrică” aferentă Programului Regiunea Centru, Obiectivul specific 2.8 – Promovarea mobilității urbane multimodale durabile, ca parte a tranziției către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon, Prioritatea 4 –  O regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 Dezvoltarea mobilității urbane durabile in Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane si Zone Funcționale Urbane) și  Acțiunea 4.2 Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Orașele Regiunii Centru.

Prezenta schemă de ajutor de minimis se adresează unităților administrativ-teritoriale municipii și orașe, respectiv parteneriatelor dintre unitatea administrativ-teritorială municipiu sau oraș cu unitățile administrativ-teritoriale județ/orașe/municipii/comune din zona funcțională urbană (Z.F.U) a municipiului sau orașului, aflate în vecinătatea teritorială a acestuia, pentru susținerea investițiilor care vizează achiziționarea și instalarea stațiilor/punctelor de reîncărcare a autoturismelor electrice și electrice hibride. 

Bugetul total estimat al schemei este de 5.188.235,3 euro. Valoarea ajutorului de minimis ce poate fi acordat în baza prezentei scheme este cuprinsă între 40.000 euro și 200.000 euro. Cofinanțarea ce trebuie asigurată din surse proprii de către beneficiar este minim 2%.

Cheltuieli eligibile:

  • achiziția de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice;
  • cheltuieli cu lucrări de construcții și montaj al stațiilor de reîncărcare;
  • cheltuieli aferente instalațiilor electrice, cu excepția cheltuielilor aferente instalației de racordare până la punctul de delimitare. Acestea vor fi evidențiate separat în cadrul devizului general;
  • taxa pe valoarea adăugată aferentă proiectului în condițiile în care aceasta a fost solicitată şi nu este recuperabilă, rambursabilă sau compensată prin orice alte mijloace potrivit prevederilor legale.

Descarcă documentul

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 368