Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru amenajarea unui parc fotovoltaic în Brașov

Săptămâna trecută, Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție pentru amenajarea unei instalații de producere a energiei electrice din surse solare (centrală bazată pe panouri fotovoltaice) de 20.00 MW, pe o suprafață de 22 de hectare.

Centrala fotovoltaică va avea o putere electrică instalată de 20.00 MWp în curent continuu, la nivelul panourilor fotovoltaice, și de 18.00 MW în curent alternativ, la nivelul invertoarelor. Centrala va fi formată dintr-un număr de 30770 de panouri fotovoltaice, cu puterea electrică de vârf (Pp) de 650 Wp, montate pe structură fixă. De asemenea, pentru realizarea investiției, vor mai fi folosite 120 invertoare solare ON GRID, trifazate, de putere 150 kW, 3 echipamente Data Manager și 1 echipament Energy Meter.

Ca urmare a realizării investiției, se va înregistra o scădere anuală medie estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră de 21.002 echivalent tone CO2 în primul an de operare a investiției. Astfel, de la emisii cu efect de seră de 23.408,18 t. CO2 se ajunge la 2.406,18 t. CO2.

Potrivit comunicatului oficial, punerea în funcțiune a acestui parc fotovoltaic va acoperi aproximativ 89,72% din necesarul de energie electrică pentru cele 21 colegii și licee, 16 școlii gimnaziale, 29 grădinițe, 8 creșe, instituțiile de cultură, primăria și serviciile publice din subordinea Consiliului Local, centralele și punctele termice, piețele, parcările multietajate, bazele sportive, sistemul de iluminat public și sistemul de semaforizare din oraș, energia electrică necesară domeniului schiabil (sistemele de producere a zăpezii artificiale, cele de pompare etc.).

Fondurile nerambursabile sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, Axa Prioritară 11: „Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile”, Obiectivul specific 11.2: „Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale”.

Sursa: Primăria Municipiului Brașov

Vizualizări: 203