Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

7.188 proiecte depuse pe apelul privind digitalizarea IMM-urilor, din care aproape jumătate în ultima zi

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat astăzi, 4 iulie 2023, faptul că în cadrul apelului „Digitalizarea IMM-urilor – Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”, derulat de MIPE în cadrul PNRR au fost depuse 7.188 proiecte, în timp ce ținta propusă prin intermediul apelului este semnarea a 5.384 proiecte.

În ultima zi în care au putut fi depuse proiecte, 30 iunie, au fost depuse 3.573 cereri de finanțare. Perioada de depunere a proiectelor a început în data de 15 februarie 2023.

Potrivit comunicatului oficial, în perioada următoare, pentru a începe etapa de evaluare a proiectelor depuse, MIPE va anunța deschiderea Modulului Comunicare pentru toți aplicanții din cadrul acestui apel de proiecte, printr-un anunț publicat pe site-ul instituției. Ulterior, solicitanții vor transmite prin intermediul Modulului Comunicare din platforma PNRR documentul privind calculul indicatorilor financiari, în format Microsoft Excel Worksheet (.xlsx), aferent Planului de afaceri – Anexa 6.

În cazul în care în urma activității de evaluare și selecție bugetul alocat unei/unor regiuni de dezvoltare nu este contractat, proiectele aflate pe lista de rezervă din regiunile care au epuizat alocarea se vor ierarhiza și contracta în funcție de punctajul obținut și în limita bugetului total alocat.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 452