Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: 185 de primării au aplicat pentru a obține fondurile destinate centrelor de zi care vin în sprijinul copiilor din familii nevoiașe

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat luni, 19 iunie 2023, faptul că 185 de primării au aplicat pentru a obține fondurile din PNRR destinate centrelor de zi care vin în sprijinul copiilor din familii nevoiașe.

„Acest apel pentru cererile de finanțare necesare construirii a 150 de centre de zi a fost închis zilele trecute. Sunt 185 de proiecte depuse de autoritățile locale sau de parteneriate între primării și organizații neguvernamentale acreditate ca furnizori de servicii sociale.”, a declarat ministrul Gabriela Firea.

Suma pusă la dispoziție pentru această investiție este de 50 de milioane de euro.

Potrivit comunicatului oficial, urmează etapa în care se vor evalua aceste proiecte și, ulterior, se vor semna contractele de finanțare pentru fiecare centru în parte.

„După cum am spus și la lansarea apelului, vor fi punctate suplimentar acele proiecte propuse pentru zonele în care vorbim despre sărăcie extremă și probleme sociale majore.”, a amintit ministrul.

Sursa: MFTES

Vizualizări: 330