Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sorin Grindeanu: Ministerul Transporturilor a reușit să atragă toată suma alocată prin POIM, 4,5 miliarde de euro

Vineri, 21 aprilie 2023, a avut loc o conferință de presă susținută de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Tema principală a acestui eveniment a fost investirea în totalitatea a fondurilor din Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Îmi face o deosebită plăcere să anunţ că tot ce ţine de banii europeni pe Programul Operaţional Infrastructură Mare şi care au revenit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pe exerciţiul bugetar 2014-2020, care e pe regula N+3, toate aceste fonduri au fost cheltuite, ceea ce reprezintă o premieră pentru România după aderarea noastră la UE, după 2007.”, a declarat ministrul.

În cadrul acestui eveniment, Sorin Grindeanu a mai menționat faptul că a cerut Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene suplimentarea sumei.

„Terminăm această sumă alocată pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 cu aproximativ 9 luni mai repede, pentru că aveam termen până la sfârşitul anului 2023, ceea ce ne-a adus în situaţia de a solicita sume suplimentare, peste ceea ce înseamnă cele 4,5 miliarde de euro, pentru că la sfârşitul anului probabil vor fi anumite sume care nu vor fi cheltuite de alte ministere sau de alte structuri.", a adăugat acesta.

Potrivit declarațiilor ministrului, MIPE a aprobat suplimentarea cu încă 450 de milioane de euro, din care 70 de milioane de euro au fost deja cheltuiţi.

„Eu cred că vom cere și mai mulți până la sfârşitul anului. Este ceea ce cred în acest moment, pentru că de-abia de-acum au început să pornească la capacitate maximă toate şantierele, intrând totuşi într-o perioadă în care vremea e mai bună şi se lucrează aproape peste tot.” a menționat Sorin Grindeanu.

Sursa: Facebook Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România

Vizualizări: 163