Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Rezultatele celei de-a doua ediții a WomenTechEU. Vor fi sprijinite 134 de companii de deep-tech conduse de femei

Comisia Europeană a anunțat vineri, 14 aprilie 2023, rezultatele celui de-al doilea apel WomenTechEU, care vizează întreprinderile europene inovatoare din domeniul tehnologiilor de vârf fondate de femei.

Această a doua ediție a WomenTechEU a atras un număr record de interes, cu 467 de candidaturi din 35 de state membre și țări asociate la Orizont Europa. În urma evaluării, un juriu de experți independenți a selectat un număr total de 134 de întreprinderi pentru finanțare. Acestea provin din 26 de țări diferite, 14 % dintre companii având sediul în țări asociate la Orizont Europa și 15 % din țări care se extind la Orizont Europa.

Toate companiile propuse pentru finanțare au în comun faptul că aplică inovații de ultimă oră în domeniul tehnologiilor profunde și își desfășoară activitatea în 16 sectoare industriale diferite. Proiectele selectate variază de la dezvoltarea de noi medicamente la tehnologii de captare a carbonului, soluții de învățare digitală sau soluții de robotică autonomă. Peste 15 companii sunt spin-off-uri ale universităților. Prin combinarea ideilor inovatoare, a antreprenoriatului feminin și a cercetării și dezvoltării excelente, companiile selectate anul acesta pentru WomenTechEU vor contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor UE și nu numai.

Exemple de proiecte selectate:

  • GreenVisuals - Making green audiovisuals sustainable (Belgia) - TheGreenShot ajută serialele TV și producțiile de film să devină mai sustenabile cu o soluție automatizată și integrată. Aplicația lor calculează și raportează emisiile de carbon în timp real și propune soluții și furnizori alternativi.
  • ALPAWomenTechEU ALPA Kids e-learning platform expansion to the Polish market (Estonia) - ALPA Kids este un start-up care dezvoltă jocuri de e-learning pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, inclusiv o experiență de învățare personalizată bazată pe inteligență artificială.
  • Autonomous Dog Robot - Four-legged autonomous robots for industrial inspections (Spania) - Keybotic construiește roboți câini autonomi pentru inspecții industriale, monitorizare și supraveghere.

Descarcă lista

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 215