Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Anunț privind implementarea proiectului „Sistem de supraveghere video în comuna Ilovița, județul Mehedinți”

Anunț privind implementarea proiectului „Sistem de supraveghere video în comuna Ilovița, județul Mehedinți”

UAT COMUNA ILOVITA, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO IN COMUNA ILOVITA, JUDETUL MEHEDINTI”,  conform contractului de finantare nr 145683/22.12.2022, cod proiect C10-I1.2-500 în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 Fondul Local, Investitia  I.1.2. Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local, Titlul apel: PNRR/2022/C10/I.2, RUNDA 1. Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României şi din fonduri naţionale.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 12 luni, incepand cu data semnarii contractului de finantare 22/12/2022, pana la data de 22/12/2023.

Obiectivul general al proiectului vizeaza implementarea infrastructurii TIC in comuna Ilovita prin instalarea unui sistem de supraveghere video in comuna.

Obiective urmarite:

  • Diminuarea costurilor de contractare a societatilor de protectie si paza umana si a costurilor ce tin de securitate
  • Eliminarea pierderilor cauzate de furturi stradale
  • Micsorarea timpului de raspuns in situatii de criza si implicit salvarea de vieti omenesti
  • Cresterea increderii cetatenilor in autoritatile locale
  • Informatia video inregistrata poate constitui probatoriu in instantele judecatoresti

De asemenea implementarea acestui proiect are ca scop îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii locuitorilor comunei ILOVITA prin dezvoltarea de comunităţi rurale și urbane sustenabile, capabile să gestioneze şi să utilizeze resursele în mod eficient.

Obiectivele specifice prin care proiectul își propune să-și atingă scopul mai sus menționat sunt următoarele:

  • sprijinirea proiectelor care vizează investiții în infrastructură, mediu, sport, educatie,sanatate si situatii de urgenta.
  • îmbunătăţirea serviciilor sociale, educaționale, cultural-recreative;
  • îmbunătăţirea calităţii spațiilor publice (infrastructura rutieră, spații verzi, utilități etc).

Valoarea totală a proiectului este de 434.400,73 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 434.400,73 lei, valoare eligibila din PNRR 365.042,63 lei, valoarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile din PNRR 69.358,10 lei.

Informații suplimentare se pot obține la sediul UAT COMUNA ILOVITA, Judetul MEHEDINTI tel: 0727351707, e-mail: consiliullocalilovita@yahoo.com;

[P]

Vizualizări: 278