Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Nouă structură a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în contextul perioadei financiare 2021-2027, în consultare publică!

Pe 27 decembrie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat spre consultare publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 52/2018 privind organizarea și funcționarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial al României nr.1192/12.XII.2022 a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 170 din 8 decembrie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va îndeplini funcția de autoritate de management pentru Programul operațional „Dezvoltarea capacității administrative” , Programul operațional „Capacitate administrativă” și pentru Programul operațional regional, aferente perioadelor de programare 2007-2013 și 2014-2020. 

De asemenea, MIPE va asigura coordonarea programelor regionale aferente perioadei 2021-2027.  

În acest sens, prin actul normativ se are în vedere, printre altele:

  • reorganizarea prin preluarea Direcției generale programe europene capacitatea administrativă în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a activității, structurii și personalului acesteia de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu un număr alocat de 78 posturi;
  • reorganizarea prin preluarea Direcției generale program operațional regional în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a activității, structurii și personalului acesteia de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu un număr alocat de 179 posturi;
  • reorganizarea/redimensionarea Direcției cooperare europeană și internațională de la 22 posturi la 30 posturi prin suplimentarea cu 2 posturi vacante și prin preluarea Biroului punct național de contact pentru romi din cadrul Serviciului evaluare programe și politici de coeziune socială, Direcția generală programare și coordonare sistem, cu încadrarea personalului în mod corespunzător;
  • redenumirea Direcției generale creștere inteligentă, digitalizare în Direcția generală program operațional competitivitate, cu un număr alocat de 131 posturi, în vederea îndeplinirii rolului de AM pentru Programul operațional sectorial competitivitate 2014-2020 și pentru Programul operațional sectorial „Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013. 

Proiectul de HG cuprinde și structura organizatorică propusă pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Conform acesteia, MIPE ar urma să crească de la 1.943 de posturi în prezent la 2.343. 

Descarcă proiectul de Hotărâre de Guvern 

Propunerile și sugestiile de modificare pot fi transmise în termen de 10 zile de la publicare, respectiv 27.12.2022, la adresa paula.nicolescu@mfe.gov.ro.  

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 1060