Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi dosare aprobate în cadrul Programelor Eficiență energetică în clădiri publice, Rabla pentru Electrocasnice și „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare”

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat miercuri, 28 decembrie 2022, noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Eficiență energetică în clădiri publice, Rabla pentru Electrocasnice și „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” (PNRR).

În cadrul Programului Eficiență energetică în clădiri publice a fost publicată lista care conține 663 dosare de finanțare aprobate.

„Am reușit finalizarea analizei tuturor dosarelor depuse în cadrul acestui program prin care vom asigura fonduri pentru modernizarea în special a unităților de învățământ, a creșelor, grădinițelor, școlilor gimnaziale și liceelor din întreaga țară. Vom contribui în același timp la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și la reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie”, a precizat preşedintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Pentru Programul pentru Electrocasnice a fost publicată lista care conține 29.598 cereri de vouchere din a treia etapă pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Voucherele activate miercuri, 28 decembrie 2022, sunt valabile 7 zile, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

De asemenea, în cadrul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” finanțat din PNRR a fost aprobată lista cuprinzând 2 dosare de acceptare în valoare de 25.208.993,85 lei depuse de Consiliul Local Gălăuțaș, Serviciul Public de Alimentare cu Apă și de Canalizare al comunei Gălăuțaș din județul Harghita și de către Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, județul Dâmbovița pentru 31 gospodării (Gălăuțaș) și 2.666 de gospodării (Târgoviște) pentru branșarea la rețeaua publică de apă - canal.

Sursa: AFM

Vizualizări: 110