Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Palatul Culturii din Ploiești va fi reabilitat cu fonduri europene

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au semnat la începutul lunii decembrie, contractul de finanțare pentru reabilitarea, restaurarea, modernizarea și consolidarea de către administrația publică județeană a imobilului „Palatul Culturii“ din Ploiești.

Palatul Culturii din Ploiești este una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, fiind construită în 1906, la inițiativa regelui Carol al II-lea al României. Palatul a găzduit, de-a lungul timpului, mai multe instituții publice, dar și evenimente culturale și artistice importante.

Proiectul, care va fi finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are o valoare de 81 milioane lei.

Proiectul de restaurare a Palatului Culturii din Ploiești constă în: lucrări de consolidare, modernizare, eficienţă energetică, aducerea la standardele tehnice a clădirii, și va avea ca rezultat un imobil modern, echipat cu tehnologii și facilități de ultimă generaţie, emblematic pentru urbea prahoveană, care va putea găzdui evenimente culturale și artistice de anvergură.

Sursa: Consiliul Județean Prahova

Vizualizări: 142