Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2021-2027: ADR-urile, OIR PECU București-Ilfov și OI Cercetare ar putea primi roluri de organisme intermediare pe Programele Tranziție Justă și Sănătate. Proiect de HG, în consultare publică!

MIPE a publicat astăzi, 6 decembrie 2022, proiectul de hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea art. 6 din Hotărârea Guvernului nr. 936/2020 pentru aprobarea cadrului general necesar în vederea implicării autorităților și instituțiilor din România în procesul de programare și negociere a fondurilor externe nerambursabile aferente perioadei de programare 2021–2027 și a cadrului instituțional de coordonare, gestionare și control al acestor fonduri, în consultare publică. 

Potrivit notei de fundamentare, prin modificarea actului normativ, este reglementată posibilitatea ca pentru Programul Tranziție Justă, autoritatea de management să poată delega exercitarea unor funcții către organisme intermediare constituite la nivelul agențiilor pentru dezvoltare regională Vest, Sud Vest, Centru, Sud Muntenia și Sud Est. De asemenea, în cadrul axei de asistență tehnică din program ar urma să fie incluse fonduri pentru asigurarea capacității administrative a acestor agenții de dezvoltare regională pentru a îndeplini rolul de organisme intermediare. Delegarea unor funcții ale autorității de management sau a implementării unor componente ale programului operațional se va face raportat la capacitatea acestora de a îndeplini corespunzător atribuțiile delegate, sfera delegării de sarcini urmând a se stabili prin acordurile de delegare.

O altă modificare a actului normativ reglementează posibilitatea ca pentru Programul de Sănătate, autoritatea de management să poată delega exercitarea unor funcții către organisme intermediare constituite la nivelul ADR Vest, Sud Vest, Centru, Sud Muntenia, Sud Est, București-Ilfov, Nord-Vest, Nord-Est, Organismul intermediar regional pentru Programe europene capital uman Regiunea București-Ilfov și Organismul intermediar pentru cercetare care se organizează și funcționează în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul pot fi transmise la adresa de e-mail: secretariat.dgpcs@mfe.gov.ro

Descarcă documentele

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 968