Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: 2,55 milioane euro pentru refacerea cetății Oradea

Vineri, 21 octombrie 2022, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș și primarul municipiului, Florin Birta au semnat contractul de finanțare pentru refacerea zidurilor Cetății Oradea – bastion Crăișor, investiție în valoare de 2,55 milioane de euro.

Cetatea Oradea este unul dintre obiectivele cuprinse în Programul „România atractivă”, „ruta cetăților”, cu o alocare totală de 10,4 milioane euro prin Investiția 1. Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, componenta 11 – Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență. Prin ruta turistică dedicată cetăților sunt prevăzute investiții în restaurarea a cinci cetăți din România pentru a le promova într-un mod integrat cu alte cetăți istorice în circuite care să atragă turiștii din țară și din străinătate. Contractul de finanțare încheiat astăzi se adaugă celor 3 deja semnate miercuri, 19 octombrie, pentru refacerea cetăților Sighișoarei, Brașovului și a Cetății Nobiliare Colțești, cel pentru obiectivul de investiții situl arheologic Sarmizegetusa Regia urmând a fi semnat în cursul acestei săptămâni.

Separat, ministrul Marcel Boloș a oferit îndrumări pentru cele 47 de proiecte pentru care Oradea s-a înscris prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de 204 milioane de euro.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 186