Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou val de start-up-uri de tehnologie urmează să primească finanțare prin intermediul Acceleratorului Consiliului European

Comisia Europeană a selectat 75 de start-up-uri inovatoare, după cel de al doilea termen-limită de evaluare a solicitărilor de finanțare prin intermediul Acceleratorului Consiliului European pentru Inovare din acest an, din luna iunie.

Acestea au fost selectate ca urmare a unui proces competitiv, în cadrul căruia 232 de întreprinderi au fost intervievate de jurii formate din investitori și antreprenori experimentați. În total, acestea vor primi finanțare în valoare de aproape 400 milioane EUR, într-o combinație de granturi și investiții de capital. Investițiile de capital se vor realiza prin intermediul Fondului CEI, care este acum pe deplin operațional. Întreprinderile selectate sunt larg răspândite geografic, provenind din 21 de țări.

Câteva exemple de proiecte inovatoare și companii care vor primi sprijin:

  • AMSIMCEL SRL (România) propune HyperPV, primul software de verificare fizică rulând pe unități de procesare grafică (GPU). În acest sens, România va beneficia de o finanțare mixtă sub formă de granturi și investiții de capital.
  • IMSystems (Olanda) propune Archimedes Drive, impulsionarea inovației în industria robotică. Olanda va beneficia de o finanțare amestecată sub formă de granturi și investiții de capital.
  • BEEODIVERSITY (Belgia) propune BeeOimpact, o soluție unică folosind ecosistemul albinelor pentru a extrage date și valori valoroase privind biodiversitatea. Va beneficia de o finanțare amestecată sub formă de granturi și investiții de capital.
  • Oivi (Norvegia) propune iScan, scanări automate ale retinei pentru detectarea precoce a bolilor oculare diabetice prin utilizarea inteligenței artificiale. Norvegia va beneficia de o finanțare sub formă de granturi.

Pentru a vedea lista completă a companiilor selectate click aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 270