Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

InvestEU: Microfinanțarea din România, susținută de Fondul European de Investiții, prin BT Mic

Antreprenorii și fermierii români vor fi sprijiniți pentru accesul la microfinanțare prin noul parteneriat dintre Fondul European de Investiții și BT Mic, cea mai mare instituție de microfinanțare din România, conform unui comunicat oficial publicat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.  

Astfel, această nouă cooperare reprezintă prima inițiativă din România care este susținută de InvestEU și a fost anunțată ieri, 27 septembrie 2022, cu ocazia lansării oficiale a InvestEU la Reprezentanța Grupului Băncii Europene de Investiții în România.

Inițiativa va avea impact pentru 7.500 de microîntreprinderi din întreaga țară, FEI oferind 8,4 milioane de euro (42 de milioane de lei) pentru a garanta operațiuni de microfinanțare în valoare de 500 de milioane de lei (100 de milioane de euro) derulate de BT Mic, compania de microfinanțare a Băncii Transilvania.

Microfinanțarea poate juca un rol crucial în crearea de locuri de muncă și în promovarea incluziunii sociale. Datorită finanțării acordate în cadrul componentei sociale a InvestEU, microîntreprinzătorii și micii agricultori, care altfel ar avea dificultăți în accesarea de împrumuturi, vor putea să înceapă sau să își dezvolte afacerile și să deschidă un viitor mai bun pentru ei și familiile lor", a declarat Nicolas Schmit, comisarul pentru Locuri de muncă și drepturi sociale.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 175