Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 10 milioane de lei, fonduri europene, pentru viitorul persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din județul Hunedoara

În urma semnării contractelor de finanțare de către reprezentanții ADR Vest și cei ai Primăriei Hunedoara, două noi proiecte vor fi implementate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Scopul acestora este de a asigura viitorul persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din județul Hunedoara.

Primul proiect prevede reabilitarea a două blocuri sociale - G9, de pe strada Eliberării; respectiv G2, de pe strada Nicolae Bălcescu. Principalele lucrări prevăzute în proiect sunt:

  •  izolarea termică a fațadei și a planșeului peste ultimul nivel;
  •  înlocuirea tâmplăriei la spațiile comune, respectiv a tâmplăriei exterioare, la spațiile individuale;
  • realizarea instalației de gaze naturale;
  • instalarea de centrale termice proprii, respectiv convectoare cu funcționare pe gaze naturale;
  • instalarea sistemului de producere a apei calde menajere cu boiler și realizarea sistemului de distribuție a acesteia la obiectele sanitare - lucrări de înlocuire a instalației electrice;
  • înlocuirea instalației de iluminat;
  • înlocuirea de instalații și obiecte sanitare;
  • crearea de facilități pentru persoane cu dizabilități (rampe de acces în clădire).

Bugetul proiectului este de 9,3 milioane de lei, dintre care 9,1 milioane de lei îl reprezintă fonduri nerambursabile.

Cel de-al doilea proiect prevede amenajarea unui centru de resurse pentru ocupare. Acesta va fi realizat prin reabilitare etajului I al clădirii fostei Școli Generale nr.1 din Hunedoara.

Viitorul centru, realizat pe o suprafață de aproape 850 mp, va găzdui activități de formare și consiliere profesională, antreprenoriat și integrare pe piața muncii, pentru minimum 700 de persoane apte de muncă, fără un angajament formal, dintre care jumătate din Zonele Urbane Marginalizate. În acest sens, pentru realizarea centrului, se vor efectua lucrări de intervenție la instalațiile sanitare și la cele electrice, amenajări interioare (pereți, tavane, pardoseli, etc), înlocuire tâmplărie, dotări etc.

Peste 1,6 milioane de lei vor fi investiți în proiect, dintre care 1,3 milioane îl reprezintă fonduri nerambursabile.

Ambele proiecte sunt implementate prin Axa prioritară 9 –  Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban și au ca termen de implementare finalul anului viitor.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 133