Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Modernizarea infrastructurii educaționale din Regiunea Centru, prin POR

În perioada 2007-2022, 29 proiecte au fost destinate reabilitării termice a unităților de învățământ în vederea creșterii eficienței energetice a clădirilor, având o valoare totală de aproximativ 25 milioane euro. La acestea s-au adăugat 121 proiecte în valoare totală mai mare de 200 milioane euro, prin care au fost construite, reabilitate, modernizate sau extinse, dar și dotate, creșe, grădinițe, școli, licee, colegii și universități, din întreaga Regiune Centru.

Totodată, prin intermediul acestor proiecte s-a urmărit și creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic, prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și a dotării colegiilor.

„Proiectele de modernizare a școlilor finanțate prin fonduri europene nerambursabile, sunt imperios necesare în educație, deoarece ne aflăm într-o continuă dezvoltare, iar sistemul educațional trebuie să țină pasul cu evoluția societății, tehnologia fiind tot mai avansată, cererea pe piața muncii tot mai pretențioasă. Astfel proiectele realizate prin POR 2014-2020 au avut ca principal scop creșterea calității educației, atractivității și gradului de participare la învățământ pentru cât mai mulți dintre elevii din Regiunea Centru, atât din  comune, cât și din orașe și municipii.” a menționat Simion Crețu, director general ADR Centru. 

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 153