Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Social Finance Hackathon: Organizațiile care vor să dezvolte instrumente financiare pentru antreprenorii sociali sunt invitate la București!

În perioada 14-16 septembrie 2022, fonduri-structurale.ro și Ashoka România organizează la București Social Finance Hackathon, o experiență de 3 zile prin care dorim să aducem împreună toți actorii interesați să creștem piața finanțării sociale la următorul nivel - de la finanțatori publici/privați, grantmakers, antreprenori sociali, organizații suport și autorități publice. Experiența va fi facilitată de 2Tokens, o organizație cu experiență în procese colaborative de dezvoltare a instrumentelor financiare, cu un mare interes în tot ceea ce înseamna community tokens și blockchain ca tehnologie ce poate schimba modul în care schimbăm mecanismele de finanțare.

Obiectivele acestor 3 zile sunt acelea de a co-crea instrumente financiare în funcție de interesele participanților și potențialul acestora în piața din România, precum și de a consolida la sfârșitul experienței un “Memorandum of Understanding” care să consolideze relațiile de colaborare între noi și să creioneze planuri de viitor pe care le putem construi împreună.

Vom explora modalitățile de funcționare pentru:

  • Social Impact Fund/ Social Impact Investment - instrument care funcționează similar fondurilor de investiții clasice, doar că în calcularea "return"-ului se urmărește și impactul social al investițiilor
  • Social Impact Bond / Outcome Contracts - un contract, de obicei cu sectorul public sau cu o autoritate guvernamentală, prin care aceasta plătește investitorii din inițiativă dacă impactul social contractual a fost atins
  • Tokens - O reprezentare digitală a unei valori sau a unor drepturi care poate fi transferată și stocată electronic, utilizând tehnologia registrului distribuit sau o tehnologie similară (de exemplu, jetoane de utilitate, monedă electronică, monede stabile, monede de tip NFT, monede comunitare și orice tip de instrument digital bazat pe contracte inteligente).
  • Impact Linked Loans - este similar cu un împrumut tradițional, cu principala excepție că ratele dobânzilor (și, eventual, chiar și obligațiile de rambursare) sunt legate de obținerea unor rezultate sociale predefinite și verificate în mod independent.
  • Crowdinvesting - mecanism de crowdfunding prin care comunitatea sprijină un proiect în schimbul unor părti sociale sau in schimbul unei dobanzi (in cazul imprumuturilor)
  • Matchfunding - una sau mai multe organizații promit o sumă de bani pe baza faptului că una sau mai multe alte organizații vor oferi, de asemenea, sprijin financiar

La eveniment sunt invitate să participe organizațiile care sprijină antreprenoriatul social, antreprenori sociali, instituții publice, investitori publici sau privați. Dacă ești interesat să participi, te rugăm să completezi acest formular de înscriere până pe 5 septembrie 2022 – locurile sunt limitate, participanții vor fi selectați astfel încât la eveniment să fie reprezentanți cât mai mulți stakeholderi din ecosistem. Pentru participanții din afara Bucureștiului vom asigura transport și cazare.

Pentru detalii:

Raluca Prelucă

antreprenoriat@fonduri-structurale.ro 

Evenimentul este organizat în cadrul inițiativei Social Finance Alliance for Romania (SOFIA) cu sprijinul Comisiei Europene.

Vizualizări: 604