Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 580 de aplicații depuse în primele două ore de la deschiderea programului StartUp Nation III! MAT a publicat un manual tehnic de depunere a cererilor de finanțare

Începând de astăzi, 19 iulie 2022, de la ora 10:00, a fost deschisă platforma IMM Recover (granturi.imm.gov.ro), în vederea depunerii aplicațiilor pe Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii „Start-up Nation - ROMANIA", ediția a III-a.

Până la ora 12:00, în platformă au fost înregistrate 587 aplicații, astfel:

  • 580 pe pilonul I;
  • 7 pe pilonul II - Diaspora. 

Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis este de 520.031.000 lei, din care 500.000.000 lei pentru Pilonul I Start-up Nation România și 20.031.000 lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora. Aplicanții nu vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului.

În vederea facilitării procesului de înscriere, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat un manual ce cuprinde pașii tehnici de înscriere a cererilor de finanțare pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro, precum și alte informații de interes pentru aplicanți. Manualul este disponibil aici.

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a anunțat că solicitanții care totuși întâmpină dificultăți se pot adresa biroului de asistență, disponibil la numărul 0219059. 

Un aspect important de care beneficiarii programului trebuie să țină cont, așa cum prevede procedura de implementare, se referă la obligativitatea achiziționării a două plăcuțe informative. Acestea vor fi plasate astfel:

  • o plăcuță în interiorul spațiului de la locația de implementare a proiectului (indoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru vizitatori (recepție, secretariat, loc de așteptare etc);
  • o plăcuță în exteriorul spațiului de la locația de implementare a proiectului (outdoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru clienți, pe lângă spațiul unde se desfășoară activitatea (fațada stradală, intrare în clădire etc).

Descarcă procedura de implementare a programului

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1058