Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2322 aplicații depuse în primele 5 minute de la deschidere pe microgranturile acordate sectorului agroalimentar

Astăzi, 27 mai 2022, începând cu ora 10:00, a început oficial sesiunea de depunere a aplicațiilor în vederea obținerii de microgranturi pentru entitățile din domeniul agroalimentar. 

Conform secțiunii de transparență disponibilă pe platforma IMM Recover, în primele 5 minute de la lansare erau depuse 2322 aplicații

Beneficiarii ajutorului de stat sunt:

  • microîntreprinderile;
  • întreprinderile mici şi mijlocii;
  • persoane fizice autorizate;
  • întreprinderi individuale;
  • întreprinderi familiale care primesc ajutorul de stat prin intermediul micrograntului prin încheierea unui contract de ajutor de stat cu administratorul schemei de ajutor de stat.

Bugetul total alocat este în valoare totală de 50.000.000 euro.

Prin măsură se acordă ajutor financiar nerambursabil sub formă forfetară în valoare de 5.000 euro/beneficiar, respectiv 24.739,00 lei.

Aplicațiile pot fi transmise în intervalul 27 - 31 mai 2022.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Informații suplimentare

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat prin intermediul platformei IMM Recover „aplicanții care doresc să se înscrie în cadrul măsurilor dedicate entităților din sectorul agroalimentar sunt rugați să regenereze declarațiile generate pentru înscrierile anterioare, astfel încât acestea să preia datele aferente anului 2021”.

De asemenea, MADR a transmis faptul că împuternicirea notarială solicitată poate fi depusă și ulterior completării formularelor de înscriere în sistemul informatic IMM RECOVER, dar nu mai târziu de încheierea contractului de acordare a ajutorului de stat.

Suport

APIA a publicat numerele de telefon disponibile pentru fiecare județ în vederea obținerii de informații pentru accesarea microgranturilor. Lista este disponibilă aici

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 481