Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, reabilitat termic

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este în proces de reabilitare energetică, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, derulat de Consiliul Județean (CJ) Gorj prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, a transmis ADR Sud-Vest Oltenia într-un comunicat de presă publicat miercuri, 13 iulie 2022.

Prin intermediul proiectului pereții exteriori vor fi izolați termic, tâmplăria existentă va fi înlocuită cu tâmplărie performantă energetic, iar sistemul de încălzire și furnizare a apei calde va fi reabilitat. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de reparații, precum și de modernizare a circuitelor electrice, inclusiv înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu unele bazate pe tehnologie LED, mult mai eficiente și cu o durată mai mare de viață. Vor fi montate panouri solare pentru preparare apă caldă, vor fi instalate pompe de căldură și vor fi modernizate sistemele de climatizare.

Proiectul are o valoare de aproximativ 33,9 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 17,3 milioane de lei. Investițiile sunt realizate în cadrul Axei Prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 137