Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru modernizarea Școlii Gimnaziale „Mihail Drumeș” din Balș

Câteva sute de copii din Balș învață într-o școală la standarde europene, grație fondurilor nerambursabile atrase printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Mai precis, Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” a fost reabilitată în vederea creșterii eficienței energetice și oferă acum cele mai bune condiții de studiu pentru elevi și de predare pentru cadrele didactice.

Investiția derulată de Primăria orașului Balș a avut o valoare totală de aproximativ 2 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 1,5 milioane de lei.  

Proiectul a fost implementat în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice.

Intervențiile au constat în lucrări de reabilitare termică, refacerea sistemului de încălzire și furnizare a apei calde, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă energetic, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice, modernizarea instalațiilor de iluminat, refacerea fațadei și construirea acoperișului. Totodată, au fost realizate lucrări în vederea creșterii securității la incendiu și a nivelului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități. De această investiție beneficiază aproape 450 de elevi, cadrele didactice și personalul auxiliar.  

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia  

Vizualizări: 129