Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Interreg IPA România-Serbia a fost transmis spre aprobare Comisiei Europene!

Ieri, 3 martie 2022, a fost transmis spre aprobare, Comisiei Europene, primul program cu finanțare europeană pentru care România îndeplinește rolul de Autoritate de Management, în cadrul Politicii de Coeziune 2021-2027, conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației publicat ieri, 3 martie 2022.

După aprobare, Comitetul de Monitorizare va aproba documentele necesare lansării primului apel pentru propuneri de proiecte.

În perioada 2021-2027, România este Autoritate de Management pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, care va avea un buget total de 87.725.681 euro și va finanța proiecte privind protecția mediului și adaptările la schimbările climatice, sănătate și educație, turism și cultură, respectiv managementul frontierei.

Finanțarea pentru aceste priorități va fi de 85% din Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPA III), 13% va fi cofinanțarea națională, asigurată de către statul român, iar contribuția proprie va fi de 2% pentru beneficiarii români. Beneficiarii sârbi vor asigura cofinanțarea de 15% integral din contribuția proprie.

În aria eligibilă a acestui program sunt cuprinse trei județe din România (Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți), precum ți șase districte din Serbia (Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski).

Negocierea și semnarea, de către România, a Programului Interreg IPA România-Serbia 2021-2027 și a scrisorii de angajament, în vederea transmiterii spre negociere către Comisia Europeană au fost aprobate de către Guvern la finalul lunii februarie.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 412