Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Institutul BEI a dat startul la înscrieri în cadrul Social Innovation Tournament 2022!

Institutul Băncii Europene de Investiții (BEI) a anunțat faptul că începând de ieri, 17 ianuarie 2022, și până pe 24 februarie 2022 pot fi depuse aplicațiile pentru participarea în cadrul Social Innovation Tournament 2022 (Turneului de Inovare Socială).

Social Innovation Tournament 2022 recunoaște și sprijină cei mai buni antreprenori sociali europeni. Acesta promovează idei inovatoare și recompensează inițiativele care contribuie la crearea unui impact social, etic sau de mediu. De obicei, acoperă proiecte în domeniile educației, asistenței medicale, mediului, economiei circulare, incluziunii, crearea de locuri de muncă, îmbătrânirea și multe altele.

Evenimentul este deschis persoanelor sau echipelor din (sau rezidenți în) statele membre ale Uniunii Europene, țările în curs de extindere și țările EFTA.

Proiectele câștigătoare din Categoria Generală și Categoria Specială vor primi premiul I sau al doilea de 75 000 euro și, respectiv, 30 000 euro și un Premiu „Audience Choice” de 10 000 euro.

În 2022, premiile din Categoria Specială vor fi acordate proiectelor care se concentrează pe economia albastră și verde.

Premiile sunt acordate de un juriu format din specialiști din lumea academică și de afaceri. Premiu „Audience Choice” va fi acordată de public, pe baza voturilor acestuia.

Social Innovation Tournament 2022 se desfășoară în două runde. Un comitet de selecție format în principal din experți ai Grupului BEI în inovare, mediu și alte discipline relevante selectează 15 finaliști. Finaliștii participă la un program de pregătire personalizat (Mentoring Bootcamp, e-training despre pitching și tehnici de comunicare, Rehearsal Bootcamp) pentru a le oferi îndrumarea necesară pentru a-și finaliza propunerile și a le pregăti pentru Pitching Competition unde toți finaliștii trebuie să-și prezinte și să-și apere proiectul în fața unui juriu format din specialiști în inovare socială. În 2021, evenimentul final a avut loc pe 7 octombrie la Lisabona, Portugalia. Lista câștigătorilor este disponibilă aici.

Finaliștii din toate edițiile SIT devin membri ai SIT Alumni Network. În calitate de membri, aceștia beneficiază de:

  • numeroase oportunități de formare și consolidare a capacităților, cum ar fi Programul Scaling Executive, un curs de formare cu normă întreagă pentru executivi, axat pe scalarea, prezentarea și implicarea cu investitorii,
  • acces la resurse umane și financiare (de ex. o rețea de experți ai Grupului BEI și burse SIT, un program de granturi pentru inovare) și
  • recunoaștere și vizibilitate (participarea/vorbirea la conferințe din întreaga Europă pentru a stabili relații cu investitori, filantropi de risc și fundații care îi pot ajuta proiectul să se extindă). În plus, pentru a explora sinergiile și complementaritățile cu comunitatea în creștere a antreprenorilor sociali susținută de Institut prin SIT, Institutul sprijină primul incubator social din nordul Portugaliei.

Aplicațiile pentru înscrierea în cadrulSocial Innovation Tournament 2022 pot fi transmise la adresa institute@eib.org până la data de 24 februarie 2022, ora 23:59 CET. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Webinar

Totodată, Institutul BEI a anunțat organizarea unui webinar destinat tuturor celor interesați de Social Innovation Tournament 2022. În cadrul evenimentului veți fi ghidat prin procesul de aplicare și vor fi furnizate răspunsuri la întrebări precum:

  • Cine poate aplica?
  • Cum completez formularul de cerere?
  • Cum mă pot pregăti mai bine pentru interviu?
  • Care sunt principalele criterii de evaluare?
  • Care sunt avantajele de a fi selectat ca unul dintre cei 15 finaliști?

Webinar-ul se va desfășura în două zile, respectiv:

  • Joi, 27 ianuarie 2022 17:00 (CET). Pentru înscriere, click aici.
  • Joi, 10 februarie 2022 12:00 (CET). Pentru înscriere, click aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Institutul BEI  

Vizualizări: 1245