Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

România va sprijini Republica Moldova în atragerea de finanțări

Ieri, 16 decembrie 2021, a avut loc o întâlnire la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cu privire la stadiul programelor comune dintre România și Republica Moldova de cooperare teritorială finanțate de Comisia Europeană și despre facilitățile oferite de UE pentru noi proiecte comune care pot fi susținute din fonduri europene.

Oficialii au convenit constituirea unui grup tehnic comun pentru oferirea de expertiză în domeniul accesării diverselor surse de finanțare și pentru susținerea integrării europene a Republicii Moldova prin și împreună cu România. Au fost prezentate oportunitățile de finanțare oferite din alte surse decât programele comune de cooperare teritorială, cum ar fi programele, mecanismele și inițiativele europene gestionate direct de Comisia Europeană, unde Republica Moldova poate fi partener.

Conform comunicatului, colaborarea cu România poate avea loc în domenii precum transport, construcții, dezvoltare regională, energie și eficiență energetică, subliniind importanța proiectelor comune pe partea de infrastructură.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 226