Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri pentru modernizarea asezamintelor culturale din mediul mic urban

Luni, 11 august 2008, s-a lansat Programul Prioritar National pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezãmintelor culturale din mediul mic urban. Programul va fi implementat de Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, prin Compania Nationalã de Investitii (CNI) S.A., în colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor.

Programul reprezintã o initiativã a Guvernului României dedicatã cresterii calitãtii vietii culturale în mediul mic urban, prin extinderea si sustinerea infrastructurii culturale existente si prin diversificarea ofertei culturale. Obiectivul principal îl reprezintã cresterea accesului populatiei din mediul mic urban la informatie, educatie, culturã si coeziune socialã, reabilitarea si modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezãmintelor culturale din mediul mic urban. În implementarea programului se va lua în considerare potentialul comunitãtii de a sustine pe termen lung atât functionarea si destinatia clãdirii cât si derularea unor activitãti specifice.

Finantarea proiectelor se va realiza din sume alocate de la bugetul de stat, prin MDLPL. Valoarea maximã eligibilã este de 3.000.000 RON (TVA inclus), solicitantul urmând sã asigure din surse proprii diferenta dintre valoarea totalã a proiectului si suma maximã ce poate fi alocatã prin program.

Solicitanti pot fi autoritãti publice locale din mediul mic urban în care existã un asezãmânt cultural care necesitã reabilitare, modernizare sau dotare, singure sau în parteneriat cu alte autoritãti publice ori cu organizatii neguvernamentale din tarã sau din strãinãtate.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 69