Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Flight Tech & Innovation: Putem folosi tehnologia în a ne face pe noi mai buni!

Flight Tech & Innovation: Putem folosi tehnologia în a ne face pe noi mai buni!

Festivalul Flight Festival de la Timișoara, ce îmbină arta, muzica și tehnologia, a ajuns la cea de-a treia ediție! Anul acesta peste 6.000 de participanți s-au bucurat de experiențele pregătite de organizatori în perioada 20 – 30 august. Componenta Tech & Innovation din cadrul Flight Festival 2021 a fost organizată împreună cu fonduri-structurale.ro!

Am participat la organizarea a 3 evenimente dedicate inovării și tehnologiei:

  • Flight Hackathon
  • Flight Tech Talks
  • Flight Tech World – powered by ATOS

Am oferit premii celor mai bune idei...

Flight Hackathon s-a desfășurat în perioada 23-25 august și a reunit peste 60 de participanți, care au propus soluții de tehnologie pe 3 verticale: Smart city, Turism și ospitalitate, Cultură și industrii creative. Au fost oferite 3 premii, în valoare de 5.000 euro echipelor:

Fain Turism – aplicație de turism ce permite achiziționarea de tichete atât pentru transportul public, cât și pentru evenimente, prin intermediul profilului personalizat al utilizatorului;

Mappo – platforma ce va monitoriza traficul și spațiile de parcare în vederea fluidizării, prin intermediul camerelor de supraveghere;

Clever Eat – aplicația ce rezolvă problema risipei de mâncare prin acordarea de sprijin restaurantelor în a vinde surplusurile de mâncare către clienți, la un preț redus.

Am aflat tendințele tehnologice și despre procesul de inovare în comunități...

În zilele de 24 și 25 august am întâlnit antreprenori și intraprenori, pionieri tehnologici, experți, futurologi și membrii unei comunități care, împreună, au generat soluții, propuneri inovatoare și inițiative out-of-the-box.

Iulius Congress Hall a găzduit peste 200 de oameni în cele 2 zile ale evenimentului. Acesta poate fi revăzut pe pagina de facebook Flight Festival.

Trăim într-o lume a algoritmilor. Putem folosi tehnologia în a ne face pe noi mai buni, așa vom fi capabili să creăm mai mult”, a menționat invitatul nostru, Antonio Eram, fondator și CEO NETOPIA Payments. „Ideea de antreprenor este ideea de a aplica pasiunea și de a face tot ce trebuie pentru a fi pusă în mișcare”, a continuat acesta.

Jeremy Dalton – Head of XR @ PwC - a vorbit despre XR (extended reality) - tehnologie cheie ce va revoluționa modul de interacțiune al oamenilor și va face posibilă crearea unui adevărat „metavers” (o extindere a universului real pe baza realității virtuale și augmentate)  cu impact asupra tuturor domeniilor, inclusiv a celor de business. Prezentarea acestuia a cuprins exemple practice ale utilizării tehnologiei XR în jocuri, învățare, sporturi sau shopping.

Vladimir Bataev, partener ZAZ Ventures, companie ce oferă sprijin în finanțarea inovării, a vorbit despre modul cum companiile inovatoare și soluțiile deep tech pot genera schimbare la nivelul societății, provocând audiența cu o temă de gândire legată de impactul acțiunilor noastre: „Cum putem influența fiecare dintre noi, în mod pozitiv, viața a 1 miliard de oameni?”.

 

Arta a îmbinat tehnologia...

Hangarul Aerodromului Cioca a fost locul unde arta a întâlnit tehnologia, amenajat pentru interacțiunea cu experiențe diverse și educative, cu ajutorul cărora participanții festivalului au experimentat tehnologiile viitorului.

Participanții au avut ocazia de a interacționa cu experiențe de Virtual Reality, Augmented Reality, roboți, survolare 3D, hollow lenses, toate oferite de partenerii Tech World, ATOS, Continental, Vodafone, NOKIA, Universitatea Politehnica Timișoara, precum și experiențele oferite de One Night Gallery și Augmented Space Agency.

Vă mulțumim pentru sprijin!

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 175