Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Prefinanțare pentru Cipru în valoare de 157 milioane de euro

Comisia Europeană a anunțat ieri, 9 septembrie 2021, plata a 157 milioane de euro prefinanțare către Cipru, echivalent cu 13% din toalul alocat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comisia va autoriza alte plăți pe baza implementării investițiilor și reformelor prezentate în planul de redresare și reziliență al Ciprului. Țara urmează să primească 1,2 miliarde de euro în total, constând din 1 miliard de euro acordat sub formă de granturi și 200 de milioane de euro sub forma împrumuturilor.

Cipru va finanța investiții și reforme precum:

  • Asigurarea tranziției verzi: Cipru va investi 89 milioane euro în măsuri de eficiență energetică și energie regenerabilă, 87 milioane euro în promovarea mobilității durabile și ecologice și 19 milioane euro pentru îmbunătățirea capacității țării de a combate cu pericolele de incendiu: achiziționarea de aeronave de stingere a incendiilor, vehicule, echipamente și furnizarea de instruire aferentă.
  • Sprijinirea tranziției digitale: 133 milioane euro vor fi investiți în digitalizarea serviciilor publice, construind o arhitectură digitală securizată, integrată și modernă pentru a sprijini tranziția către o combinație de servicii publice digitale. De asemenea, va investi 87 de milioane euro pentru a îmbunătăți accesul la infrastructura de comunicații și pentru a sprijini o transformare digitală incluzivă.
  • Consolidarea rezilienței economice și sociale: se vor investi 51 de milioane euro pentru creșterea calității educației și formării prin reformarea profesiei didactice și a programelor școlilor secundare, stabilirea unui învățământ profesional modern și introducerea unui sistem de urmărire a absolvenților din învățământul superior.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 102