Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania sustine Georgia în domeniul dezvoltarii regionale

Oficialităţi guvernamentale din Georgia se află în România între 21 şi 27 iulie 2008, în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul român al Afacerilor Externe, prin programul de asistenţă oficială pentru dezvoltare. Prin această vizită se urmăreşte realizarea unui schimb de experienţă cu autorităţile române privind modelul şi politicile de dezvoltare regională, precum şi modalităţile de implementare a acestora.
Delegaţii din Georgia (reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, Ministerului Dezvoltării Regionale, administraţiei publice locale şi regionale din regiunea Kakheti) se vor întâlni cu omologi din agenţiile de dezvoltare regională şi ministerul de resort, ministerul de externe, precum şi cu reprezentanţi ai Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi ai societăţii civile. Discuţiile se vor axa pe marginea experienţei româneşti de structurare a mecanismelor instituţionale de dezvoltare regională şi de îmbunătăţire a accesului la finanţare pentru dezvoltare.
Ţinând cont de similitudinile dintre Regiunea Kakheti şi Regiunea Centru din România (bazin viticol şi zonă cu potenţial turistic dezvoltat), pentru delegaţia georgiană prezintă interes cunoaşterea proiectelor în domeniile viticol, turismului şi turismului viticol dezvoltate cu succes în judeţul Alba. În acest sens, delegaţia din Georgia va avea întâlniri cu autorităţile locale din judeţul Alba şi cu Agenţia de Dezvoltare Regională Centru şi va vizita podgoria Jidvei, alături de alte proiecte de dezvoltare regională.
Vizita face parte dintr-un proiect finanţat cu 150.000 Euro de Ministerul român al Afacerilor Externe în cadrul programului de asistenţă pentru dezvoltare 2007 şi implementat de PNUD. Proiectul vizează îmbunătăţirea condiţiilor socio-economice ale populaţiei din regiunea Kakheti, prin sprijinirea dezvoltării regionale.
Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 86