Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Centru: Reabilitarea spațiilor publice urbane din două orașe ale județului Sibiu

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a anunțat joi, 24 iunie 2021, semnarea contractului intitulat „Creșterea calității vieții în orașul Copșa Mică prin proiecte integrate” și „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașul Săliște prin proiecte integrate”, finanțate prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 13.1, Obiectivul Specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii din România.

Proiectul care vizează orașul Copșa Mică are o valoare totală de 11.097.667,87 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 10.770.680,24 lei, respectiv mai mult de 2,3 milioane euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile.

Acesta este primul proiect public finanțat prin Programul REGIO în Copșa Mică. Investițiile au ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii locale, în special pentru nevoile populației defavorizate. Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi elevii școlii generale din oraș și locuitorii cartierului Târnăvioara, care reprezintă peste 12% din populația totală a urbei, în mare parte persoane din categorii dezavantajate.

Prin proiect vor fi implementate următoarele activități:

  • școala va fi modernizată, termoizolată, refacerea compartimentărilor interioare și va beneficia de dotări moderne,
  • modernizarea străzii către cartierul Târnăvioara și realizarea a 47 branșamente de apă potabilă și a racordări la canalizare.

Proiectul este preconizat că va fi încheiat până la finalul lunii noiembrie 2023.

Cel de al doilea contract semnat dispune de finanțare totală de 7.889.023,14 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 5.926.446,42 lei, respectiv aproape 1,3 milioane euro, reprezentând tot 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Obiectivul proiectului este de atragere a resurselor publice europene pentru reabilitarea infrastructurii preșcolare și de amenajarea zonei centrale a orașului, care să ofere funcțiuni moderne ca loc de recreere și spațiu public urban ”verde”, atractiv pentru locuitori.

În proiect au fost prevăzute următoarele acțiuni:

  • reabilitarea grădiniței unde învață aproape 200 copii,
  • edificarea unui centru recreativ,
  • modernizarea spațiilor publice din zona parcului central, în suprafață de peste 7000mp.

Acest proiect se prevede că va fi încheiat până în 31 octombrie 2023.

În cadrul ambelor proiecte vor fi asigurate facilități pentru persoanele cu deficiențe motorii.

Peste 600 de elevi și cadre didactice din cele două orașe și mai mult de 11.000 de cetățeni vor beneficia de rezultatele acestor proiecte din județul Sibiu.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 117