Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sfârșitul lunii iunie anunță lansarea apelului „Intervenții prioritare pentru comunitățile rome”! Documentația aferentă apelului, în consultare publică

Fondul Român de Dezvoltare Socială, Operator al Programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” (Dezvoltare locală), finanțat de Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, intenționează să lanseze în luna iunie 2021 apelul „Intervenții prioritare pentru comunitățile rome”, ultimul dintre apelurile de propuneri de proiecte planificate în cadrul Programului, conform unui anunț oficial publicat marți, 2 iunie 2021.

Prin intermediul acestuia, FRDS va finanța intervenţii de urgenţă în comunităţile de romi, intervenții care să vizeze îmbunătăţirea facilitaţilor sociale şi educaţionale pentru copii şi tineri, creşterea accesului la servicii de sănătate, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, facilitarea eliberării actelor de identitate, oferirea de suport social şi juridic victimelor evacuărilor, promovarea schimburilor interculturale etc.

În acest sens, FRDS a publicat, sub forma unui document consultativ, o sinteză a documentației aferentă apelului.

Promotori de proiecte eligibili

  • unități administrativ teritoriale de tipul comunelor și orașelor (inclusiv municipii);
  • organizațiile neguvernamentale.

Pentru a fi eligibile, ONG-urile cu rol de PP trebuie ca, în ultimii 5 ani (iunie 2016 – mai 2021), să fi derulat cel puțin o activitate / un proiect în domeniul social / îmbunătățirii condițiilor de trai pentru persoane aparținând diferitelor grupuri țintă, iar valoare agregată a proiectelor și activităților desfășurate în această perioadă și efectiv cheltuită de PP, în euro, să fie de cel puțin jumătate din valoarea totală a grantului solicitat în cadrul prezentului apel.

Parteneri eligibili

  • din România: entităţi publice, asociații ale autorităţilor locale şi organizaţii neguvernamentale, ȋnfiinţate ca persoane juridice ȋn România;
  • din Statele Donatoare: orice entitate publică sau privată, cu caracter comercial sau necomercial, precum și organizații neguvernamentale înființate ca persoane juridice în Statele Donatoare.

Alocare financiară

Suma alocată schemei de granturi mici este de 1.647.059 Euro.

Valoarea minimă a grantului care poate fi solicitată de un PP este de 20.000 Euro, iar cea maximă este de 50.000 Euro.

Activități eligibile

Activitățile proiectelor trebuie să vizeze îmbunătățiri în cel puțin unul dintre următoarele 4 domenii:

  1. Educație (îmbunătățirea condițiilor / infrastructurii educaționale)
  2. Sănătate (îmbunătățirea condițiilor / infrastructurii de sănătate)
  3. Locuire (îmbunătățirea condițiilor de locuit)
  4. Juridic (limitat la obținerea documentelor de identitate sau proprietate și la clarificarea situațiilor individuale de locuire).

Lansarea apelului

Operatorul de program intenționează să deschidă apelul pentru propuneri de proiecte la sfârșitul lunii iunie 2021, pentru o perioadă de 3 luni (se va închide la sfârșitul lunii septembrie 2021).

Descarcă documentul

Experții și entitățile interesate de problematica incluziunii romilor sunt invitate să formuleze observații pe marginea documentului consultativ propus și să le transmită la adresa office@frds.ro, până cel târziu miercuri, 9 iunie 2021, ora 15:00.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: FRDS

Vizualizări: 199