Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 1,5 miliarde de euro pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale din comuna Daia Română

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a anunțat marți, 11 mai 2021, semnarea contractului de finanțate pentru proiectul intitulat „Reabilitare, dotare și împrejmuire școală gimnazială Daia Română, județul Alba”, finanțat în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 10.

Obiectivul principal este reabilitarea și dotarea clădirii școlii din comună, care datează din  1957. Beneficiari direcți ai acestei finanțări sunt cei 200 de elevi ai comunei.

Principalele lucrări de construcții care vor fi executate sunt următoarele:

  • consolidarea infrastructurii,
  • îmbunătățirea structurii de rezistență,
  • realizarea unui teren de sport,
  • reabilitarea tâmplăriei
  • realizarea trotuarelor și căilor de acces,
  • înnoirea instalațiile electrice, termice și sanitare, precum și  hidroizolarea și termoizolarea clădirii, asigurarea unor sisteme speciale de închidere a clădirii.

Valoarea totală a proiectului este de 7.279.900,60 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 7.132.203,42 lei, diferența fiind contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile.

Termenul de finalizare al proiectului a fost estimat până la 31.12.2023.

Conform declarației directorului general ADR Centru, la nivelul regiunii au fost semnate 102 contracte pentru dezvoltarea educației, în valoare totală de aproximativ 140 milioane euro, iar dintre acestea 22 proiecte, cu o valoare totală de peste 35 milioane euro, sunt în județul Alba.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 125