Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sală de sport și amfiteatru, cu bani europeni, la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“ din Târgu Jiu

Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“ va fi reabilitată și va avea un nou corp de clădire, care va include o sală de sport și un amfiteatru. Investiția, a cărei valoare se ridică la 7,7 milioane de lei, va fi realizată cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, conform unui comunicat emis de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în data de 12 februarie 2021.

Proiectul prevede construirea unui nou corp de clădire, reabilitarea unității de învățământ și climatizarea sălilor de clasă, precum și amenajări exterioare, care constau în refacerea terenurilor de sport și a spațiilor verzi. Noua clădire va găzdui, la parter, o sală de sport modernă, cu vestiare, iar la etaj – spații tip amfiteatru pentru activitățile programului „Școală după școală“, foaier, sală de festivități și sală de lectură.

Proiectul implementat de Primăria municipiului Târgu Jiu în cadrul POR 2014-2020 are o valoare totală de 7,7 milioane de lei, din care 7,3 milioane de lei (1,5 milioane de euro) este finanțarea nerambursabilă. Contribuția administrației publice locale va fi de 2%, în valoare de 149 de mii de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 70 de luni, până la finalul lunii decembrie 2023.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 192