Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POAD: A fost publicat programul dedicat sprijinirii persoanelor care vor beneficia de mese calde în baza tichetelor sociale

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020 din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a publicat astăzi, 19 noiembrie 2020, programul POAD – Sprijinirea categoriilor de persoane, cele mai defavorizate, care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic.

Obiectivul programului este sprijinirea persoanelor defavorizate/marginalizate, prin suplimentarea resurselor pentru mese calde.

Destinatarii finali ai programului sunt pensionarii, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, cu venituri modeste, care au împlinit vârsta de 75 de ani precum și persoanele/familiile fără adăpost si cele evacuate.

Suma alocată pentru tichetul social pentru mese calde pe suport electronic este de 180 lei / destinatar final eligibil și va fi alimentată lunar de către emitenţi, la solicitarea Ministerului Fondurilor Europene. Valoarea maximă a tranzacțiilor, cu cardul, acceptate într-o zi este de 40 lei.

Perioada de desfășurare a programului: septembrie 2020 – iunie 2021.

Sumele alocate vor putea fi utilizate in termen de 12 luni de la data alocării pe card, iar cardurile pot fi utilizate exclusiv în unitățile de alimentație partenere, care prepara/ servesc/ livrează hrană gătită din ingrediente alimentare, preparate prin prelucrarea termică a acestora.

La începutul lunii decembrie 2020, beneficiarii eligibili începând cu luna septembrie vor primi alocația pentru 4 luni (720 lei), cei eligibili începând cu luna octombrie vor primi 540 lei, iar cei eligibili începând cu luna noiembrie 360 lei. 

Descarcă documentul aferent programului

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 689