Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile europene sprijină spitalul Mangalia prin dotarea cu aparatură și echipamente medicale

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia urmează să semneze contractul de finanțare europeană, pentru dotarea unității medicale cu aparatură și materiale sanitare destinate tratării pacienților diagnosticați cu COVID-19, conform unui comunicat oficial emis joi, 12 noiembrie 2020.

Proiectul are o valoare de 24 de milioane de lei și a fost depus la Ministerul Fondurilor Europene, încă de la debutul pandemiei de coronavirus, în vederea consolidării capacității spitalului de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

În cadrul proiectului, s-au achiziționat aparatură și echipamente medicale, indispensabile tratării pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Tot prin acest proiect, se va asigura achiziția consumabilelor și a materialelor dezinfectante folosite în unitatea medicală. Astfel, începând cu 1 noiembrie 2020, unitatea sanitară va trata și cazurile grave COVID-19, care vor avea nevoie de îngrijire de specialitate în ATI. Secția de Terapie Intensivă din Mangalia dispune de 10 paturi, 7 dintre acestea, complet utilate, fiind alocate pacienților COVID.

Sursa: Primăria Municipiului Mangalia

Vizualizări: 76