Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MEF pregateste pentru luna iunie lansarea mai multor operatiuni din POS CCE

Vineri, 30 mai a.c., a avut loc cea de-a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare (CM) pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS – CCE), care beneficiază, în perioada 2007 – 2013, de alocaţii financiare europene nerambursabile în valoare totală de circa 3 miliarde de euro. POS – CCE este coordonat de Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), adresându-se în mod special sectorului privat.

„MEF a programat, pentru luna iunie, lansarea cererilor de proiecte pentru un număr de peste 10 operaţiuni din cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Creşterea Competitivităţii Economice”, a declarat Eugen Teodorovici, secretar de stat, responsabil de fondurile europene în cadrul ministerului. Dintre operaţiunile ce vor fi lansate, cele mai importante se referă la investiţiile companiilor mari, precum şi ale firmelor din sectorul energetic.

„Pentru sectorul energetic, se vor lansa acele operaţiuni care privesc transportatorii de electricitate şi gaze naturale, precum şi investitorii în energii regenerabile. Pentru încurajarea producţiei de energie verde, UE alocă României, în intervalul 2007 – 2013, peste 223 de milioane de euro”, a mai spus secretarul de stat din MEF.

Fondurile alocate prin POS – CCE sunt orientate spre sprijinirea a patru sectoare esenţiale pentru competitivitatea economiei româneşti: dezvoltarea IMM-urilor, cercetare-dezvoltare, societatea informaţională şi energia. În cadrul axelor prioritare ale acestui program, sunt prevăzute peste 30 de operaţiuni distincte pentru lansarea cărora este necesară elaborarea de ghiduri, liste de cheltuieli eligibile, scheme de ajutor de stat şi proceduri pentru fiecare operaţiune în parte.

De asemenea, în cadrul reuniunii CM de vineri a fost aprobat, în vederea transmiterii la Comisia Europeană, conform prevederilor regulamentelor europene, Raportul Anual de Implementare a POS - CCE pentru 2007.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Vizualizări: 106