Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR : Clarificări privind depunerea notificării/negației emise de DSVSA-ANSVSA de către solicitanții pe sM 5.1

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat ieri, 2 iunie, o notă de clarificare privind Submăsura 5.1 „Sprijin pentru investiţiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile” – beneficiari PUBLICI – sectorul instalaţii de dezinfecţie.

Având în vedere actul adiţional nr. 1 la protocolul de colaborare cu Autoritea Naţională Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 8553/ P104 din 18.05.2015, precum și sesizarea venită din partea autorităților publice care au în administrare drumurile publice cu privire la faptul că ANSVSA prin DSVSA emit notificări/negații pentru instalatiile de dezinfecţie/dezinsecție, sunt comunicate următoarele:

  • pentru investiţii în instalatii de dezinfecţie şi dezinsecţie, ANSVSA prin direcţiile sanitare veterinare emite aviz de principiu pentru autoritățile publice care au în administrare punctele de trecere a frontierei;
  • pentru autoritățile publice care au în administrare drumurile publice, pentru investiții ce vizează înființarea filtrelor de dezinfecție pe aceste căi de acces, ANSVSA poate emite, după caz, notificare sau negaţie că investiţia nu face obiectul avizării de către direcţiile sanitare veterinare.

Astfel, conform notei de clarificare, solicitanții autorități publice care au în administrare drumuri publice, pentru acest tip de investiții, vor putea depune notificarea/negaţia emisă de DSVSA-ANSVSA în cadrul documentației aferente Cererii de Finanţare, ca document echivalent avizului de principiu.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 428