Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Municipiul Aiud: 800.000 euro bani europeni destinați îngrijirii persoanelor vârstnice

La Alba Iulia, a fost semnat vineri, 14 decembrie 2018, proiectul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 cu titlul „Respect pentru bunicii comunității aiudene”, prin care se vor atrage fonduri nerambursabile în valoare de circa 800.000 euro în municipiul Aiud. Beneficiar al proiectului este structura partenerială dintre Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Aiud și Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România, 98% din totalul cheltuielilor eligibile fiind finanțare europeană pentru realizarea unui centru de zi, a unei cantine sociale și a unei unități de îngrijire la domiciliu.

Finanțarea este acordată în cadrul Axei Prioritare 8 a Programului REGIO 2014-2020, pentru investiţii în infrastructura socială care contribuie la dezvoltare, la nivel regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială, prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale. Concret, prin acest proiect se dorește creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil de persoane vârstnice din Aiud. Se estimează că peste 650 de persoane vor beneficia, începând cu anul 2022, când se va finaliza proiectul, de o infrastructură socială de zi reabilitată și modernizată. Pe raza municipiului Aiud vor fi deschise două centre unde vor fi oferite aceste servicii sociale, pe strada Simion Bărnuțiu, nr. 24, precum și la sediul Asociației Serviciul de Ajutor Maltez în România – strada Ion Creangă, nr. 3.

Obiectivul general al acestei cereri de finanțare urmărește creșterea calității vieții pentru cel puțin 500 de persoane, în prezent, prin investiții în dotări necesare infrastructurii sociale, pentru a contribui la dezvoltarea operaționalității la nivel local, reducând inegalitățile și îmbunătățind accesul la servicii de calitate în domeniu. Valoarea totală a proiectului este de 3.692.022,75 lei (peste 817.300 euro), din care 3.586.181,49 lei (aproape 0,8 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru 

Vizualizări: 57