Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, vrea să intensifice colaborarea româno-germană

În cadrul întâlnirii dintre Ștefan-Radu Oprea și ambasadorul Republicii Federale Germania în România a fost reiterată prioritatea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ca punct de contact tip „one-stop-shop", de a încuraja întreprinzătorii germani să realizeze investiții în România, să intensifice schimburile comerciale și să încerce identificarea de noi proiecte comune.

Ministrul Oprea a prezentat măsurile adoptate de Guvernul Român pentru îmbunătățirea climatului de afaceri, care se bucură acum de o relaxare fiscală, dar și de adoptarea unei serii de măsuri legislative cum ar fi Legea prevenirii, Programul Start-up Nation, Legea Parteneriatului Public-Privat etc. Totodată, vor fi identificate zonele în care poate fi implementată expertiza germană în aplicarea unor programe de promovare și sprijinire a IMM-urilor, dar și utilizarea clusterelor, ca instrumente de promovare a noilor tehnologii în sectoarele economice importante.

Diplomatul german Cord Meier-Klodt a subliniat importanța cooperării economice pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, Germania fiind, în continuare, cel mai important partener comercial al României. Scopul principal al întrevederii a fost, potrivit ambasadorului, de a explora posibilitatea firmelor germane de a identifica parteneri români noi în dezvoltarea unor capacități de producție noi sau de a prelua unele existente. Cord Meier-Klodt a transmis intenția reală a unor firme importante germane ca, în viitorul apropiat, să își relocheze producția sau să realizeze investiții de tip „greenfield" în România.

Un alt subiect de discuție s-a referit la posibilitatea cooperării cu experții Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România) și realizarea unui „task force" împreună cu experți ai ministerului în vederea impulsionarii realizarii unor acțiuni comune, menite să ducă la creșterea schimburilor comerciale dintre cele două state și atragerea de noi investitii germane în România. Cei doi oficiali au convenit o cooperare strânsă pentru găsirea de soluţii la aspectele semnalate şi promovarea investițiilor a unui climat investiţional favorabil în România.

Sursa: MMACA

Vizualizări: 155