Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UPDATE: Banii europeni care nu au fost cheltuiţi de fermierii români vor fi redistribuiţi refugiaţilor

UPDATE:

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a făcut următoarele precizări:

Conform procedurilor, statele membre transmit anual Comisiei Europene estimări privind decontul fondurilor pentru proiectele finanţate în domeniul dezvoltării rurale, politicii de coeziune, pescuit, etc.

În general, estimarea este mai mare decât fondurile care ajung să fie utilizate efectiv. Comisia Europeană blochează în cont sumele estimate, însă pe parcursul anului financiar şi pe baza analizei utilizării efective a fondurilor solicitate de către statele membre, poate propune utilizarea către alte destinaţii prioritare ale Uniunii Europene a unei părţi din fondurile reprezentând diferenţa dintre suma solicitată şi cea cheltuită. În acest an, printre aceste priorităţi ale Uniunii Europene se regăseşte şi gestionarea situaţiei migranţilor.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a precizat într-un comunicat faptul că bugetul alocat statelor membre pentru perioada de programare 2014-2020, aşa cum a fost aprobat prin legislaţia comunitară, nu va fi afectat. Mai exact, fondurile neutilizate de către statele membre, inclusiv de România, în acest an, pot fi cheltuite în anii următori. Prin urmare, fondurile pentru dezvoltare rurală alocate României, ca şi fondurile alocate tuturor celorlalte state membre, rămân intacte, neoperându-li-se reduceri.

***

Din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, estimat la opt miliarde de euro, derulat de Ministerul Agriculturii, vor fi redistribuite, în acest an, câteva sute de milioane de euro către refugiaţi, a declarat pentru Mediafax ministrul Agriculturii Achim Irimescu. Este vorba despre diferenţa de bani dintre suma cerută în cadrul unei proiecţii şi suma accesată efectiv de către fermieri. Înainte de fiecare exerciţiu de finanţare, statele membre comunică uniunii o sumă prezumtivă pe care o doresc...sursa:www.mediafax.ro, click aici pentru detalii

Vizualizări: 257