Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Borbély: "Speram ca in ianuarie 2008 sa semnam primele contracte de finantare"

Borbély: "Speram ca in ianuarie 2008 sa semnam primele contracte de finantare"

La conferinta de presa organizata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), ministrul László Borbély a prezentat stadiul Programului Operational Regional (POR): “Programul Operational Regional decurge conform graficului: a fost lansat in luna iulie, la 10 septembrie a fost lansata Axa 2 - Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport, incepand din octombrie au fost depuse 20 de proiecte in valoare de aproximativ 330 milioane euro si sunt in acest moment in procedura de evaluare. Speram ca, in ianuarie 2008, sa semnam primele contracte de finantare”.

In ceea ce priveste domeniul 3.3 - Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta, ministrul se arata foarte multumit deoarce s-a reusit sa se aloce 100 de milioane de euro pentru dotarea unitatii SMURD. Celelalte domenii ale axei 3 privind infrastructura sociala, de sanatate si educationala, acesta spera ca vor fi lansate pana la sfarsitul acestui an.

Pentru lansarea axelor 4 si 5 din cadrul POR trebuie sa se astepte punctul de vedere al Uniunii Europene pentru ca este vorba de acordarea ajutorului de stat, spune ministrul dezvoltarii. Este posibil ca pentru aceste doua axe sa se obtina acceptul Uniunii pana la sfarsitul acestui an.

Singura axa nefinalizata, cu cea mai mare alocare financiara, dar si cea mai dificila este axa 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - potentiali poli de crestere. Ministrul spera ca aceasta axa sa fie finalizata pana in luna decembrie a acestui an si sa fie lansata in luna ianuarie 2008.

Mirela Sacalus
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 67