Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Iuliu Winkler: fondurile structurale vor influenta pozitiv dezvoltarea infrastructurii de broadband

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a participat, vineri, 2 noiembrie a.c., la Timisoara, la seminarul intitulat "Posibilitati de Finantare prin Fonduri Structurale Destinate Sectorului IT&C".

Seminarul, organizat de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) si prezidat de catre ministrul Iuliu Winkler impreuna cu presedinte CCIA, domnul Georgica CORNU, a urmarit promovarea informatiilor privind fondurile structurale adresate IMM-urilor.

Cu acest prilej ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei le-a vorbit participantilor despre necesitatea accesarii de fonduri structurale pentru dezvoltarea Societatii Informationale, obiectiv prioritar, prevazut in Programul de Guvernare, in conformitate cu Agenda Lisabona si cu Strategia i2010.

"Ne dorim un mediu de e-business sigur si dinamic, dorim sa cream un acces facil la produse si servicii de calitate pentru toti cetatenii. Dorim sa avem o infrastructura de broadband la nivel european. Odata integrati in Uniunea Europeana, IMM-urile romanesti trebuie sa faca fata unor cerinte noi, care necesita si noi abordari tehnologice", a declarat Iuliu Winkler.

Ministrul a anuntat faptul ca opt localitati din judetul Timis vor beneficia, pana la sfarsitul anului, de conexiune la Internet broadband, prin includerea in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

"Daca ne referim la dinamica informatiilor diseminate intr-o societate informationala cu standard ridicat, ne referim la o populatie in formare continua, o populatie constienta de importanta acestei formari", a adaugat ministrul Winkler.

in cele sase comune - Barna, Bethausen, Liebling, Tormac, Ghilad si Giera - si doua orase sub 30.000 de locuitori - Jimbolia si Recas - sunt in curs de instalare Retele Electronice Locale (RECL). Acestea vor informatiza sediul primariei, al scolii gimnaziale, al bibliotecii publice si al Punctului de Acces Public la Informatie. Costul echipamentelor de tehnologia informatiei si comunicatii cu care sunt dotate comunitatile din judetul Timis este 804.561 USD USD, incluzand instalarea acestora si trainingul angajatilor RECL, respectiv managerul si administratorul IT.

in cadrul seminarului organizat de CCIA Timisoara, Victor Panzaru, directorul OIPSI, le-a prezentat participantilor Programul “Fondurile Structurale-POS Cresterea Competitivitatii Economice - Axa prioritara III - Tehnologia Informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”. El a raspuns intrebarilor cu privire la accesarea fondurilor si la Ghidul Solicitantului.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 100