Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Doua noi sesiuni de depunere a aplicatiilor in cadrul Granturilor SEE si Norvegiene 2009-2014

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat lansarea a doua apeluri de proiecte in cadrul Granturilor SEE si Norvegiene 2009-2014, destinate proiectelor/actiunilor menite sa conduca la consolidarea relatiilor bilaterale intre Romania si statele donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein), aferente Fondului pentru Relatii Bilaterale la Nivel National si Fondului pentru Relatii Bilaterale la nivelul Programului RO18 - Consolidarea Capacitatii si Cooperare Institutionala.

Finantarile acordate in cadrul acestor apeluri pot fi contractate usor si repede: cererile de finantare completate au cel mult 5 pagini, iar perioada de evaluare a acestora este de maximum 30 de zile lucratoare. Suplimentar, beneficiarii nu trebuie sa asigure cofinantare: cheltuielile eligibile din cererile de finantare aprobate sunt acoperite integral.

1. Apel in cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale la Nivel National, Granturile SEE si Norvegiene 2009-2014: In cadrul acestui apel, cu un buget total de 736.000 euro, vor fi finantate proiecte/actiuni ce contribuie la dezvoltarea relatiilor bilaterale intre Romania si statele donatoare, in arii prioritare precum justitie si afaceri interne, consolidarea capacitatii judiciare, cooperarea Schengen, sanatate, cultura, mediu, copii si tineri aflati in situatii de risc, dar si alte prioritati generale si orizontale. Beneficiarii eligibili sunt institutii publice precum si organizatii non-guvernamentale, asociatii, fundatii, sindicate, patronate care activeaza in sfera ariilor prioritare.

2. Apel in cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale la nivelul Programului RO18 – Consolidarea Capacitatii si Cooperare Institutionala, Granturile Norvegiene 2009-2014: Acest apel se adreseaza entitatilor publice din Romania si Norvegia si are drept scop finantarea de proiecte/actiuni ce contribuie la obiectivul general de intarire a capacitatii institutionale si dezvoltarea resurselor umane in institutiile publice romane prin cooperare si transfer de cunostinte cu institutii similare din Norvegia. Bugetul apelului este de 175.765 euro.

Solicitantii eligibili pot depune dosarele de finantare la Registratura generala a Ministerului Fondurilor Europene si in format digital la adresa de email: bilateral.relations@fonduri-ue.ro pana la data de 31 octombrie 2014, proiectele fiind evaluate si aprobate in ordinea depunerii.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 92