Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru modernizarea Centrului de Asistenta Medico-Sociala Calarasi

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a semnat un nou contract de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013. Centrul de Asistenta Medico-Sociala Calarasi, in calitate de beneficiar, va primi finantare nerambursabila pentru proiectul „Modernizarea Centrului de Asistenta Medico-Sociala Calarasi” in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 764.289,97 lei, din care valoarea totala eligibila este de 516.917,62 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 439.379,98 lei; valoare nerambursabila din bugetul national: 66.682,37 lei; cofinantare beneficiar: 10.855,27 lei).
Proiectul vizeaza extinderea capacitatii si modernizarea infrastructurii Centrului de asistenta medico-sociala din municipiul Calarasi, prin marirea capacitatii de internare, insuficienta in prezent, precum si dotarea acestuia cu echipamente necesare oferirii serviciilor de asistenta medico-sociala de calitate, care vor fi puse la dispozitia potentialilor beneficiari, acoperind nevoi recunoscute la nivel judetean.

Implementarea proiectului va conduce la cresterea capacitatii de acordare a asistentei medico-sociale si imbunatatirea serviciului furnizat pana in prezent. Pentru realizarea unor spatii noi, functionale si moderne, se vor executa lucrari de consolidare si reabilitare a cladirii existente, care prezinta nenumarate degradari si avarii, inlocuirea instalatiei electrice, termice si sanitare, precum si imprejmuirea zonei centrului.

Acesta este cel de-al doilea proiect finantat in cadrul programului Regio pentru dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale din municipiul Calarasi. Primul este „Extindere si modernizare Centru de zi pentru persoane cu handicap”, realizat in parteneriat de Unitatea Administrativ-Teritoriala Calarasi cu Asociatia de Sprijin a Copiilor Hadicapati Fizic – Romania – Filiala Calarasi, ce are o valoare totala de 1.350.981,92 lei, din care 1.057.035,84 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 118